Mielőtt a szép tavaszi időjáráson felbuzdulva nekiugranánk az aktív sportolásnak, érdemes egy kis időt adni a szervezetünknek, hogy fel tudjon készülni a változásokra.

Rendkívül fontos, hogy az emberek adjanak időt a szervezetüknek az átállásra, semmiképpen nem ajánlatos előzetes felkészülés nélkül belevetni magunkat egy megerőltető sporteseménybe – hívta fel a tavasszal sportolni vágyók figyelmét Lashaun Dale, az Equinox luxusedzőterem-hálózat kreatív fitneszmenedzsere.

A külön izomcsoportokat megmozgató edzések és az úgynevezett interval edzések hatékony módon képesek felkészíteni a testünket a téli hónapok után.

Az interval edzés egy olyan fizikai tréning, melyben a magas és alacsony intenzitású fázisok váltakoznak.

„Ha kellő felkészülés nélkül vágunk bele a tavaszi edzésekbe, akkor nagyon megnő a sérülés veszélye. Legalább három hét progresszív felkészülési időre van szükség, mielőtt belekezdhetnénk a rendszeres sportolásba – nyilatkozta Dale.

Josh Lyon, a 24-Hour nemzetközi fitneszközpont személyi edzője szerint is rendkívül fontosak a felkészítő fitneszedzések. „Először is meg kell alapozni a kondíciónkat és javítani kell az állóképességünket, és csak ezután lehet fokozatosan növelni a teljesítményünket” – mondta Lyon, aki szerint akár 4-6 hetes felkészülési időre is szükség lehet egy-egy új sportág megkezdése előtt.

edző

Forrás: Napidoktor.hu