Az artrózis az ízületi porc elfajulásos betegsége, melynek leggyakrabban felépítésbeli, foglalkozásbeli, baleseti, az anyagcserével és a belső elválasztású mirigyekkel kapcsolatos okai vannak.

A sejt öregedési folyamatai nagyban hozzájárulnak az fájdalmas elváltozások kialakulásához.

Az érintett ízületekben mindenekelőtt a porc elváltozásai figyelhetők meg. A porc folyadéktartalma csökken, sárgás színe lesz, bereped és fokozatosan elpusztul, lecsupaszítva ezzel a környezetében lévő csontokat.

A porchártya erre a folyamatra kinövések képzésével reagálhat a csontszéleken, amelyek később elmeszesednek. Az összes ízületi betegség közül az artrózis a leggyakoribb.

Ennél a betegségnél az ízületi porc leépül, aminek az a kövekezménye, hogy az ízületi felszínek egymáson súrlódnak. Ez nagy fájdalommal jár!

Az artrózis minden ízületet megtámadhat, azonban leginkább a csípő, a térd, a gerinc, a kéz és a láb ízületeit fenyegeti.

A kezelés összetett, hangsúlyos az életmód átalakítása a megbetegedett ízületek megkímélése érdekében.  Az artrózis kezelésére a gyógytornát, fizikoterápiát, megfelelő táplálékkiegészszítők fogyasztását javasolják.

Kitűnő eredményeket értek el a minőségi kollagéntermékek, elsősorban a folyékony kollagénpeptid alkalmazásával.

A szervezet a megfelelő kollagénkészítmények fogyasztása során képes helyrehozni az ízület károsodását, és a fájdalom megszűnhet. A jelenleg kapható kollagénpeptid tartalmú készítmények minőségben (proteinforrás, hidrolízis fajtája, stb.), hatásukban, valamint árban nagyban különböznek egymástól.

Azonban egy olyan termék, amelynek hatóanyaga esetleg egy olcsón rész-hidrolizált kollagénfehérje, amely nagyobb molekulájú, hosszú láncú peptidekkel rendelkezik, esetleg még nagy mennyiségben sem biztosít olyan hatást, mint egy megfelelő minőségű rövidláncú peptideket tartalmazó készítmény.

Ezért kiemelt fontosságú, hogy olyan forgalmazóhoz forduljunk, akiben megbízhatunk!

A  németországi Gelita Health Gmbh kutatói a modern technológia segítségével a hosszú láncú kollagént enzimes hidrolízissel kollagénpeptidekre bontották, ezáltal sikerült elkülöníteni azokat a peptid szekvenciákat, amelyek  az  ízületi porcszövetek fontos építőelemei.  Ezek alkotják a CH-Alpha®-t.

A CH-Alpha®  innovatívNémetországban gyártott, szabadalmazott eljárással előállított folyékony hidrolizált kollagén-peptideket, Fortigel®-t tartalmaz.

Hol kapható  a CH-Alpha® ?

CH-Alpha® -t  gyógynövényboltokban vagy  gyógyszertárakban is meg lehet vásárolni, vagy  az http://egeszsegesizuletek.hu/ webáruházban lehet megrendelni.