A németországi  Gelita Health Gmbh a kollagénkészítmények egyik vezető gyártója, termékeit világszerte ismerik. Székhelye Eberbach-ban található, a kutatás, illetve a gyártás több mint 20 telephelyen folyik.

A Gelita már több évtizede kimagasló szakmai háttérrel állítja elő a legmagasabb minőségi előírásoknak is megfelelő kollagénkészítményeket.

 

Az életminőség javítását célzó kutatásaikat, fejlesztéseiket számos díjjal ismerték el.

ch-alpha-ember

Innovatív termékeik és a kollagénpeptidek előállítása során alkalmazott magas minőségű technológiai folyamatok elismeréseképpen 2017-ben a németországi TOP 100 vállalat közé kerültek.

A Fortigel® kollagénpeptidet a neves kutatócég, a Forst & Sullivan már 2008-ban “Az év legjobb egészségügyi alapanyaga”  (“Health Ingredienet of The Year”) címmel tüntette ki.

A kollagén egy rostos szerkezetű fehérje, ez adja a kötőszövetek struktúráját, kitölti a sejtek közötti teret, fő szerepe a rugalmasság és az összeköttetés biztosítása.

És ami a mozgékonyság szempontjából a legfontosabb: a kollagén 70 %- ban az ízületek összetevője is.

Az ízületekben lévő II-es típusú kollagén felel az ízületek rugalmasságáért és azért, hogy a porcok anyagcseréje optimális legyen. Fontos szerepet játszik  az ízületi porc és az ízületi tok újjáépítésében – mennyisége azonban a korral csökken, a porcszövetek vékonyodnak, idővel elkopnak.  

Az egészsséges életmód jelentős kiegészítője lehet a folyékony hidrolizált ízületi kollagén fogyasztása, amely eljut egyenesen a porcokba is.

 
A bioaktív kollagénpeptid kisebb molekulamérete miatt a nem hidrolizált kollagénnel szemben könnyebben és tökéletesebben szívódik fel a szervezetben, gyorsabban jut el a porcokba és a szövetekbe.
 

A jelenleg kapható kollagén tartalmú készítmények minőségben (proteinforrás, hidrolízis fajtája, stb.), hatásukban, valamint árban nagyban különböznek egymástól.

Azonban egy olyan termék, amelynek hatóanyaga esetleg egy olcsón rész-hidrolizált kollagénfehérje, amely nagyobb molekulájú, hosszú láncú peptidekkel rendelkezik, gyakran még nagy mennyiségben sem biztosítja azt a hatást, mint egy megfelelő minőségű, rövidláncú peptideket tartalmazó készítmény.

A németországi  Gelita Health Gmbh kutatói a modern technológia segítségével a hosszú láncú kollagént enzimes hidrolízissel kollagénpeptidekre bontották, és kiválasztották azokat a peptid szekvenciákat, amelyek kisebb molekulaméretük révén biológiailag jól hasznosulnak és  könnyebben beépülnek az ízületeket alkotó szövetekbe. 

 

A CH-Alpha® 1 napi adagja magas dózisban tartalmazza a speciális, II-es típusú kollagénpeptidet, a Fortigel®-t , 1 ivóampullában 10 000 mg folyékony ízületi kollagénpeptid található.

 

A Gelita Health Gmbh termékei a kollagénkészítmények legmagasabb szintjét képviselik – köszönhetően annak, hogy 135 éves tapasztalat és páratlan tudományos háttér áll mögöttük.

 

A CH-Alpha® megvásárolható gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban vagy megrendelhető online a webáruházunkban:

 

                       Érdekel a CH-Alpha®